GYĐJULIND IJslandse Paarden

06-02-2010: Safír is verkocht

We hebben Safír verkocht aan Hugo, de beheerder van begrazingsterrein De Lokker. Hugo was al een hele poos erg gecharmeerd van Safír, dus ik heb hem op een bepaald moment maar eens gevraagd of hij er iets voor voelde om hem te kopen. En dat zag Hugo wel zitten! We hebben er een heel goed gevoel over, die twee passen helemaal bij elkaar en gaan het erg goed krijgen samen. Hugo, gefeliciteerd met de aankoop van deze kanjer, we wensen jullie veel geluk samen!

21-09-2008: Safír maakt het goed!

Vanmiddag hebben Richard en ik weer eens een bezoekje gebracht aan de Lokker (fotoalbum). Alle hengsten maken het uitstekend en ook onze Safír en Karin's (en natuurlijk ook nog een beetje 'onze') Rúbín zagen er prima uit. Safír had mooie lange manen gekregen, dus ik moest even graven naar zijn kolletje om zijn identiteit echt te kunnen bevestigen. Maar hij was het onmiskenbaar. De wond die hij in mei had opgelopen aan zijn kroonrand is nu uitgegroeid tot halverwege zijn hoef; daar zit nu een grote horizontale scheur waar je zo in kan kijken. Maar hij loopt weer helemaal rad, dus last heeft hij er niet meer van. Safír was flink gegroeid en Rúbín was helemáál een kanjer geworden, en dat voor een jaarling...

Naar boven

26-05-2008: Safír kreupel in De Lokker

Vandaag ben ik samen met Karin naar begrazingsgebied De Lokker geweest, waar onze Safír en Karins Rúbín sinds 19 april jl. staan. Ik had bericht gekregen dat Safír kreupel was, en inderdaad troffen we hem stokkreupel aan... Het leek op een hoefzweer die aan de kroonrand opengebroken was, maar volgens de dierenarts, die we er voor de zekerheid maar even naar hebben laten kijken, was het een kroonrandbetrapping, waarschijnlijk opgelopen tijdens het stoeien (tja... dat kan Safír wel...).
Hij had erg veel pijn aan de wond, een flinke kloof bovenaan de hoef (foto), zelfs als er een vlieg op zat, trok hij zijn been al weg. We hebben hem even in een emmertje soda gezet en er daarna wat Dettol-oplossing op gespoten. Volgens de DA kon hij met enig toezicht wel in het gebied blijven. Diane, die in de buurt woont en ook twee hengstjes in de Lokker heeft staan, heeft aangeboden om een oogje in het zeil te houden. Fijn !

Naar boven

19-04-2008: Safír ingeschaard in De Lokker

Vandaag is Safír samen met Rúbín ingeschaard in natuurgebied De Lokker in Sprundel. Lees hier meer.

Naar boven